Blomsterringen Allmänna Villkor

Tillämpning och Konsumentskydd
De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Blomsterringen AB (publ), organisationsnummer 556732-7480, nedan kallat ”Blomsterringen”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.blomsterringen.se.

Priser och Avgifter
De priser som anges på www.blomsterringen.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Fraktavgift och eventuell avgift för retur tillkommer, om inte annat anges. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav, snabbleverans samt för outlösta paket.

Upprättande av avtal om köp
Blomsterringens varor beställs på www.blomsterringen.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Blomsterringen via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Blomsterringen ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.blomsterringen.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

Leverans
Blomsterringen använder följande fraktalternativ:
• Varubrev, för mindre försändelser som kan lämnas i brevlåda.
• Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe med DHL. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.
• Hemleverans, för varor som på grund av sin storlek eller vikt inte går att skicka till utlämningsställe erbjuds hemleverans under dagtid. Avisering vid hemleverans sker per telefon. Med hemleverans avses vanligen leverans till adressens första port eller tomtgräns.
Normal leveranstid är 2 – 5 arbetsdagar från det att Blomsterringen har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.
I samband med att din order skickas från Blomsterringens lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 2 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 2 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Outlösta Paket/Försändelser
Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Blomsterringen. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Blomsterringens administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt
Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du använda den medskickade retursedeln (har du tappat bort den, kontakta kundtjänst så skickar vi en ny). Blomsterringen har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.
Du kan också meddela Blomsterringen om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Blomsterringen. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/sv/publikationer/lagarregler/lagar/2angerblankett.html. Blanketten skickas sedan till följande adress:

Blomsterringen AB
Katarina Bangata 44
116 39 Stockholm

Reklamation
Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Blomsterringen eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Blomsterringen har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas